Olajsütő fritőz fritu leírás

Kozozs olajsuto honlapra 01

Az ipari friőzöket, olajsütőket vagy fritukat ajánljuk burgonya, hal, zöldség, stb. sütésére, gasztronómiai felhasználásra nagykonyha, büfé, büfékocsi, étterem, vendéglő részére.

Az élelmiszerek sütése olajban, zsírban hatékony hőközlést tesz lehetővé, mert az élelem az alkalmazott folyadékkal közvetlenül érintkezik. Az olaj vagy zsír és az élelmiszer közötti hőátadás függ annak áramlási sebességétől, de még kis sebesség esetén is jelentősen nagyobb a hőátadási tényező értéke, mint levegő esetén. Az ipari fritu igazi szerepe és jelentősége az imbisz- és snack-bárok berendezéseiben és különösen a fast food üzletekben mutatkozik meg. A készülékben elkészíthetők  különböző sült burgonyák, elsősorban a hasábburgonya, elmaradhatatlan kísérői a speciális önkiszolgáló üzletek húsféleségeinek. Pl. a fast food üzletekben ez a csirkesütéshez használt legfontosabb eszköz. A nagy forgalmú, új vendéglátóipari üzletekben, ipari üzemi konyhákban, venéglőkben, büfékben, büfékocsikban, az igények is megnőttek a fritukkal szemben.

A fritukban, olajsütőkben, fritőzőkben csak olyan növényi eredetű zsírok és olajak használhatók, amelyek ún. füstpontja magas. Ilyenek pl. a napraforgóolaj, a kókuszzsír, a mogyorózsír, a repceolaj. Ezekben a berendezésekben állati eredetű zsírok, vaj és margarin használata nem ajánlott. A frituban a jó zsiradék füstpontja friss állapotban 220–240 °C vagy e feletti érték. A sütés alatt a füstpont értéke csökken, és a zsiradék akkor válik használhatatlanná, ha lecsökken a sütési hőmérsékletig. Ezt a állapotot kékes füst és csípős, maró szag jelzi.

Az olajsütő, fritőz, fritu külső borítása és medencéje általában rozsdamentes acél de a régbbieknél festett és zománcozott borítás volt a jellemző. A rendelkezésre álló energiaforrásnak megfelelően használatosak a gáz és az elektromos üzemelésű olajsütők is.

Tekintse meg egyéb gasztronómiai berendezéseinket.

Ha egyéb kérdése van állunk rendelkezésére.

További Olajsütő, fritőz, fritu termékeink

Kapcsolat

  • GASZTRO CÉL Kft.
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Cégjegyzékszám: 08-09-021584
  • Adószám: 23290192-2-08

Facebook

Ajánlott cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány
GASZTRO CÉL Kft © 2015. Minden jog fenntartva.